Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z trybuli i orzechów piniowych

Składniki:

  • 1 szalotka
  • 1 łyżka masła
  • 80 g trybuli
  • 12 ml wywaru ze szparagów
  • 10 g kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki orzeszków piniowych
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną szalotkę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać posiekaną trybulę i jeszcze przez chwilę smażyć razem.
    Następnie wlać wywar oraz śmietankę i trzymać na ogniu około  minut.
    Po tym czasie sos zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec orzeszki uprażyć na suchej patelni i dodać je do sosu.
    Całość wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *