Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z pieczarek

Składniki:

  • przecier pomidorowy 500 ml
  • pieczarki 30 dag
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • ser żółty starty 10 dag
  • mięso mielone wołowe 15 dag
  • sól
  • pieprz
  • zielenina
  • olej 1/4 łyżki
  • gałka muszkatołowa
  • zioła prowansalskie
  • cukier 1 szczypta

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso należy połączyć z przyprawami, ziołami i czosnkiem przeciśniętym
    przez praskę lub zgniecionym. Na patelni, na oleju należy podsmażyć
    pokrojoną drobniutko cebulę. Dodać do cebulki mięso z przyprawami. Mięso
    należy podsmażać przez około 5 minut, następnie dodać do niego
    koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać dodać szczyptę cukru i dusić
    do momentu usmażenia mięsa. Dodać starty ser i zieleniną, wymieszać.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

1 comment for “Sos z pieczarek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *