Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z kolendry i czerwonej cebuli

Składniki:

  • 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
  • ½ łyżki startego imbiru
  • 3 łyżki posiekanych migdałów
  • 1 łyżka nasion sezamu
  • 1 łyżeczka nasion anyżu
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • ¼ łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki octu z białego wina
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki aromatyzowanej soli

    Sposób wykonania:
    Wszystkie podane składniki połączyć ze sobą energicznie mieszając.
    Jeśli to konieczne doprawić jeszcze do smaku.
    Przemieszać przed każdym podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *