Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z brukwi z malagą

Składniki:

  • 600 g brukwi
  • 2 szkl. bulionu
  • łyżka masła
  • ½ łyżki mąki
  • 1 szkl. malagi
  • łyżka cukru

Sposób wykonania:

  1. Brukiew obrać po czym zalać osoloną wodą i ugotować po czym je odcedzić i przelać zimną wodą.
    Następnie pokroić je na mniejsze kawałki, które wrzucić do rondla.
    Dodać jeszcze masło roztarte z mąką oraz bulion i malagę.
    Całość dokładanie wymieszać i doprawić do smaku cukrem.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż brukiew będzie zupełnie miękka a sos stanie się gęsty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *