Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos tatarski Mateusza

 

Składniki:

  • 200 ml majonezu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanych korniszonów
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 2 łyżki pokrojonych marynowanych grzybków
  • sól
  • pieprz
  • cukier puder

 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym obrać je ze skorupek. Żółtka  posiekać a białka przetrzeć przez sito.
    Następnie dodać do jajek majonez, korniszony, szczypiorek, kapary oraz grzybki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem pudrem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *