Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos szczypiorkowy z czosnkiem

Dziś przepis na pyszny sos szczypiorkowyIdealny do mięsa i potraw z ryb. Aby go wykonać będziesz potrzebować: szczypiorku, majonezu, czosnku i śmietany. 
 

Składniki:

  • 1 pęczek szczypiorku 
  • 250 ml śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Szczypiorek opłukać pod bieżącą wodą po czym drobno go posiekać.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą.
    Dodać szczypiorek oraz czosnek.
    Przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *