Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śmietanowy ze szczypiorkiem

 

Składniki:

  • 1 jajko ugotowane na  twardo
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ łyżeczki cukru pudru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu estragonowego
  • ½ szkl. śmietany
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Białka oddzielić od żółtek.
    Do żółtek dodać musztardę, cukier puder oraz rozgnieciony czosnek.
    Całość dokładnie utrzeć po czym dodać ocet estragonowy , śmietanę oraz posiekany szczypiorek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *