Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śmietanowy z grzybami

 

Składniki:

  • 20 dag grzybów
  • kostka rosołowa
  • łyżka masła
  • 1 szkl śmietany
  • 2 łyżki czerwonego wina
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby dokładnie oczyścić po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Wówczas wlać wino i trzymać na małym ogniu do momentu aż wino wyparuje.
    Następnie wlać śmietanę, bulion oraz dodać musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gotować do zgęstnienia sosu.
    Na koniec dodać posiekana natkę pietruszki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *