Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śmietanowo-cebulowy

Składniki:

  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka jasnego miodu
  • 4 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka, doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym dodać miód.
Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu przez kilka minut.
Następnie wlać jeszcze śmietanę, wino oraz ocet balsamiczny.
Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Gotować jeszcze przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *