Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomidorowy z tuńczykiem Mateusza

 

Składniki:

 

  • łyżka oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka pasty z sardeli
  • Łyżeczka suszonej ostrej papryki
  • 2 szkl puree pomidorowego
  • łyżeczka pieprzu
  • puszka tuńczyka
  • 1/3 szkl posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek.
Wówczas zdjąć z ognia i dodać pastę z sardeli oraz płatki papryki.
Wymieszać i dodać pieprz oraz puree pomidorowe.
Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie dać tuńczyka w kawałkach oraz połowę posiekanej natki pietruszki.
Gotować kolejne 10 minut.
Na koniec wymieszać z gorącym makaronem i posypać resztą natki pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *