Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomidorowy do szparagów

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 50 g pomidorów
  • 100 ml bulionu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2 łyżki posiekanej bazylii

Sposób wykonania:

  1. Cebule i czosnek posiekać po czym zeszklić je na rozgrzanym maśle, wówczas dodać koncentrat pomidorowy oraz obrane pomidory pokrojone w kostkę.
    Całość dokładnie wymieszać i przez chwilę dusić.
    Następnie wlać bulion, doprowadzić do zagotowania i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Na koniec dodać bazylię, wymieszać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Martynę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *