Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomarańczowy z ziołami

 

Składniki:

  • sok i starta skórka z pomarańczy
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • łyżka przegotowanej wody
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do soku i skórki pomarańczowej dodać wino oraz wodę.
    Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie nie przerywając miksowania wlewać stopniowo oliwę.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze posiekaną mięte, natkę pietruszki i szczypiorek.
    Dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem schłodzić.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *