Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos paprykowy z miodem

Składniki:

  • ½ cytryny
  • 1 kieliszek miodu pitnego
  • 2 papryki
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Paprykę opiec w piekarniku na czarno, wówczas włożyć ją do foliowego woreczka i odstawić do ostygnięcia.
Następnie obrać ją z czarnej skórki, usuwając gniazda nasienne a miąższ zmiksować.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, wówczas rozprowadzić ją bulionem i dodać do zmiksowanej papryki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *