Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos paprykowo-cytrynowy

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 2 papryki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 150 ml wywaru ze szparagów
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka skórki z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Obrane pomioty i papryki pokroić na mniejsze kawałki a cebule posiekać i razem udusić na rozgrzanej oliwie.
    Wówczas wlać wywar i trzymać na małym ogniu około 8 minut.
    Po tym czasie dodać śmietankę i całość zmiksować.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Na sam koniec wmieszać jeszcze skórkę z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *