Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos musztardowy na zasmażce

 

Składniki:

  • 3 łyżki musztardy
  • 1szkl. bulionu
  •  1szkl. gęstej śmietany
  •  łyżka masła
  •  łyżka mąki
  • łyżka sosu Worcester
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Masło rozgrzać na patelni po czym dodać do niego mąkę i nie przerywając mieszania przesmażyć.
    Wówczas rozprowadzić ją bulionem i nie przerywając mieszania pozostawić na malym ogniu do zgęstnienia.
    Następnie dodać śmietankę, sos Worcester oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Pozostawić jeszcze chwilę na ogniu, ale nie doprowadzając do zagotowania.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *