Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos musztardowo-miodowy Poli

Znakomity sos, który podkreśli smak Twoich potraw. Idealny do mięsnych dań. Aby go wykonać potrzebujesz: miodu, musztardy, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki musztardy
  • 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Miód musi mieć płynną postać.
    Wówczas dodać do niego musztardę.
    Dokładnie wymieszać i wlać oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
    Ponownie wymieszać.
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą.
    Sos idealny do wszelakich potraw z mięs. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *