Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos maltański

Składniki:

  • 2 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka galaretki porzeczkowej
  • 1/2 szkl porto
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta suszonego imbiru
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Wino wymieszać z sokiem z pomarańczy i cytryny.
    Dodać jeszcze skórkę startą z tych owoców, imbir, sól, miód oraz galaretkę porzeczkową.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Trzymać kilka minut na małym ogniu.
    Po tym czasie zdjąć z ognia a gdy ostygnie przetrzeć przez sito.
    Gdy zupełnie ostygnie wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *