Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos koperkowy Weroniki P

 

Składniki:

  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1/8 l rosołu
  • 1 posiekana cebula
  • ½ szkl. śmietanki kremówki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • biały pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę gotować w rosole odrapując go do połowy objętości, wówczas dodać połowę  śmietanki i doprowadzić do zagotowania.
    Następnie sos zdjąć z ognia i dodać małe kawałeczki masła.
    Dokładnie wymieszać trzepaczką po czym dodać resztę śmietanki i posiekany szczypiorek.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem  cytryny.
    Przepis został nadesłany na konkurs „Dania wszelakie” przez Weronikę P

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *