Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos jogurtowo-paprykowy

Składniki:

  • 200 ml jogurtu
  • 1 średnia cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka posiekanego zielonego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w drobną kostkę. Dodać szczypiorek i jogurt. Podprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Gotowy sos pozostawić w chłodnym miejscu na 1/2 godz. Podawać do mięs z grilla oraz do zimnego ryżu ugotowanego na sypko
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *