Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos grzybowy z parmezanem

Składniki:

  • sól
  • 180 g pieczarek
  • 1 cytryna
  • 60 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 320 ml śmietany
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • pieprz
  • 3 łyżki parmezanu

Sposób wykonania:

  1. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki, które smażyć około2  minut na rozgrzanym maśle.
    Po tym czasie dodać śmietanę, startą skórkę z cytry oraz posiekany czosnek.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz gałka muszkatołowa.
    Na koniec dodać jeszcze stary parmezan i trzymać na małym ogniu około 3 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *