Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos grzybowy do ryb

Składniki:

  • 5 dag suszonych grzybów
  • cebulka
  • łyzka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki wkasnej śmietany
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Grzyby zalac woda i odstawić na kilka godzin.
    Po tym czasie dodać posiekaną cebulę oraz szczypte soli.
    Gotować na małym ogniu pod pryzkryciem do miękkości grzybów.
    Wówczas grzyby pokroić na mniejsze kawałki.
    A na maśle przesmazyć mąkę, którą rozporwadzić bulionm spod grzybów po czym wymieszac z grzybami.
    Na koniec zagęścić jeszcze śmietaną i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *