Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos do zimnych ryb

Składniki:

  • 2 łyżeczki musztardy
  • 6 żółtek
  • 6 łyżeczek cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • łyżka octu 3%
  • 1 ogórek
  • szczypiorek
  • koperek
  • marynowane grzyby
  • 2 łyżki koperków
  • łyżka oliwek
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Musztardę wymieszać razem z oliwą, żółtkami, jajkiem ugotowanym na twardo i drobno posiekanym, oraz posiekanym ogórkiem.
    Doprawić do smaku solą, cukrem oraz octem.
    Następnie dodać jeszcze posiekane grzyby, szczypiorek, kapary, koperek oraz oliwki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Podawać do zimnych ryb.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *