Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos chrzanowo z jabłkiem

 

Składniki:

  • 200 g chrzanu
  • 100 g winnych jabłek
  • ½ szkl. gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • sól
  • ½ łyżeczki cukru

 

Sposób wykonania:

  1. Chrzan zetrzeć na tarce po czym dodać do niego sok z cytryny.
    Następnie jabłka obrać i zetrzeć je na tarce a białka jajek posiekać i wrzucić z jabłkami do chrzanu.
    Żółtka utrzeć z dodatkiem śmietanki, cukru oraz soli i również dodać do chrzanu.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Podawać dobrze schłodzone.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *