Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos camembert Ilony

 

Składniki:

  • ser camembert 150 g
  • śmietana 150 ml
  • musztarda 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie posiekane 2 łyżki
  • kukurydza z puszki 3 łyżki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • winiak 1 łyżka
  • cukier
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Śmietanę należy ubić, camembert dokładnie rozgnieść i połączyć ze
śmietaną. Dodać kukurydzę, orzechy, natkę pietruszki, musztardę oraz
winiak i dokładnie wymieszać, następnie doprawić do smaku solą,
pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *