Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos angielski

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • ½ łyżeczki cukru
  • 100 ml  białego deserowego wina
  • 1 łyżka galaretki wiśniowej
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 1 łyżka musztardy
  • ½ łyżeczki posiekanej papryki

Sposób wykonania:

  1. Owoce obrać, wycisnąć sok a skórki zetrzeć.
    Dodać imbir, galaretkę, cukier, paprykę, wino.
    Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania po czym zdjąć z ognia i ostudzić.
    W między czasie cebulę wymieszać z musztardą i wymieszać z ostudzonym sosem.
    Podawać mocno schłodzony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *