Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sorbet z owoców leśnych

Składniki:

  • 50 dag malin
  • 25 dag porzeczek czarnych
  • 25 dag porzeczek czerwonych
  • sok z 1 cytryny
  • 30 dag cukru

    Do przybrania:

  • ulubione owoce jagodowe
  • starta skórka z 1 cytryny
  • 8 dag brązowego cukru

    Sposób wykonania:

    1. Owoce umyć i zmiksować po czym dodać cukier oraz sok z cytryny i jeszcze przez chwilę miksować.
      Powstałą masę przelać do metalowej miski i wstawić do zamrażalnika pod przykryciem.
      W trakcie mrożenia sorbet kilkakrotnie wymieszać.
      Przed podaniem udekorować sorbet owocami, cukrem oraz skórką z cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *