Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sorbet z mrożonych truskawek Aldony

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na desery. Dziś przepis na sorbet truskawkowy. Lista składników: mrożone truskawki, mleko i miód. 
 
 

Składniki:

  • 450 g mrożonych truskawek
  • 100 ml mleka
  • 3 łyżki miodu
 
 

Sposób wykonania:

  1. Do blendera przełożyć mrożone truskawki.
    Dodać do nich miód do smaku.
    Zalać całość mlekiem.
    Następnie dokładnie zmiksować, aby powstała jednolita masa.
    Wówczas przełożyć ją do pudełka w której będziemy mrozić sorbet.
    Wstawić go do zamrażalki na około 30 minut.
    Po tym czasie wyjąć sorbet z zamrażalki i ponownie zmiksować.
    Wstawić na kolejne 30 minut i powtórzyć miksowanie.
    Wówczas wstawić jeszcze raz do zamrażalki już do całkowitego zamrożenia.
    Gotowy sorbet przełożyć gałkownicą do salaterek i udekorować według upodobań.
     
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *