Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sorbet truskawkowy Eweliny

Mix kolorów i smaków. Lodowe pyszności. Dziś przepis na smakowity sorbet truskawkowy. Przepis zawiera: truskawki, cukier i ekstrakt waniliowy. 
 

Składniki:

  • 1 kg truskawek 
  • 6 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sposób wykonania:

  1. Truskawki dokładnie umyć, oderwać zielone szypułki i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do blendera i zmiksować na gładkie puree.
    Wówczas dodać cukier i ekstrakt waniliowy.
    Jeszcze przez chwilę miksować, aż cukier połączy się z truskawkami. 
    Gotową masę przełożyć do pojemnika.
    Wstawić go do zamrażalki.
    Po godzinie wyjąć i całość zmiksować.
    Ponownie wstawić do zamrażalnika i po godzinie ponownie zmiksować.
    Czynność ta powtórzyć jeszcze 2 razy.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *