Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sorbet malinowy

Składniki:

 

  • maliny 30 dag

 

  • cukier puder 20 dag
  • cytryna 2 sztuki
  • śmietana kremówka 1/3 kg
  • cukier puder 1 łyżka

 

 

Sposób przyrządzenia:
Owoce malin należy przebrać, opłukać i osuszyć, następnie zmiksować z
białym cukrem oraz sokiem z cytryn, tak przygotowana masę malinową
należy przetrzeć przez sitko, aby oddzielić pestki od miąższu. Masę
należy przełożyć do miski i trzymać w zamrażalniku przez 2 godziny,
następnie należy ubić miotełką lub mikserem na puszystą gładką,
jednolitą masę, a następnie ponownie mrozić przez 2 godziny. Przed
podaniem należy wstawić sorbet na 20 minut do lodówki, a w tym czasie
ubić śmietanę wraz z cukrem. Sorbet przełożyć do pucharków i ozdobić

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *