Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Solidny krupnik

 

Składniki:

 

  • 3 łyżki masła
  • 1 kg chudej jagnięciny
  • sól
  • pieprz
  • 2 cebule
  • 1 szkl kaszy jęczmiennej
  • 3 łodyżki selera naciowego
  • 3 szkl posiekanej natki pietruszki
  • liść laurowy
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 6 szkl wody

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle smażyć jagnięcinę około 7 minut po czym oprószyć ją solą oraz pieprzem i odstawić na bok.
Na tej samej patelni zarumienić posiekaną cebulę.
Wówczas ponownie włożyć mięso, kaszę, seler, natkę pietruszki, wodę oraz przyprawy.
Całość doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 2 godzin.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *