Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sola zapiekana w marynacie

Składniki:

  • 4 filety soli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki słodkiego chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • plasterki cytryny


 

Sposób wykonania:
Solę pokroić na dzwonka i oprószyć solą.
Następnie oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, chili oraz posiekanym czosnkiem i cebulą.
Powstałą marynatą obłożyć rybę i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu ułożyć paseczki skórki z cytryny.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *