Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sola w cytrynowym sosie

Składniki:

  • 1 kg. filetów soli
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 15dag. masła
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Filety rybne oprószyć solą, pieprzem i zanurzać kolejno w mleku i obtaczać w mące. Na patelni rozpuścić połowę masła i smażyć na nim rybę po 2 minuty z każdej strony, aż się zrumieni. Zdjąć z patelni i ułożyć na talerzach. Następnie na patelni roztopić druga połowę masła, wlać sok z cytryny i wymieszać. Powstałym sosem polać filety i posypać posiekaną natką. Solę podawać z kawałkami cytryny.
 „Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Marzena Gad”.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *