Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sola w białym winie

Składniki:

  • 4 filety soli
  • 1 łyżka mąki
  • 200 ml białego wina
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 4 łyżki sklarowanego masła
  • 100 ml słodkiej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Solę oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki na 15 minut.
    Po tym czasie obtoczyć filety w mące i smażyć na rozgrzanym maśle około 3 minut z każdej strony.
    Po tym czasie rybę wyjąca na  patelnię wlać wino i trzymać na małym ogniu aż płyn odpruje do połowy, wówczas wlać śmietanę i doprowadzić  do wrzenia.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i sosem polać rybę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *