Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Soczysty befsztyk z krążkami cebuli

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na soczysty befsztyk z krążkami cebuli. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebował: wołowego mięsa, czosnku, cebuli, tymianku i masła.

Składniki:

  • 70 dag wołowiny
  • 25 dag cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • tymianek
  • 6 dag tłuszczu
  • 4 dag masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie pokroić go na 3 cm plastry.
    Natrzeć je obranym czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz posiekanym tymiankiem.
    Oprószyć je jeszcze solą oraz pieprzem.
    Smażyć befsztyki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    Długość zależy od stopnia wysmażenia mięsa.
    Gotowe befsztyki zdjąć a na ta samą patelnie wrzucić obraną cebulę pokrojoną w krążki.
    Zeszklić ją po czym rozłożyć na befsztykach.
    Przed podaniem na każdej porcji ułożyć jeszcze po kawałku masła.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *