Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śmietanowy sos grzybowy

Składniki:

  • 2 łyżki niesolonego masła
  • 1 łyka posiekanej szalotki
  • 300 g leśnych grzybów
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz
  • 1 szkl śmietany
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:
Posiekane szalotki wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
Gdy się zarumienią wrzucić pokrojone w plasterki grzyby.
Doprawić d o smaku solą oraz piw perzem i trzymać na ogniu, aż większość  soku z duszenia grzybów wyparuje.
Wówczas dodać śmietanę i ponownie gotować, aż cała śmietana wyparuje.
Na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *