Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony fenkuł z oliwkami i rukolą

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 450 g pokrojonych korzeni fen kuły
  • ½ szkl. pora
  • ½ szkl. pokrojonej papryki
  • ¼ szkl. kaparów
  • ¼ szkl. pokrojonych oliwek
  • 1 ½ szkl. liści rukoli
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz

    Sposób wykonania: 
    Na patelnie z rozgrzaną oliwą wrzucić por, fenkuł, kapary oraz paprykę.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 4 minut.
    Po tym czasie dodać liście rukoli oraz oliwki.
    Trzymać na ogniu kolejną minutę.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *