Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone ziemniaki z koperkiem, chili i kurkumą

Składniki:

  • 1 pęczek koperku
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 łyżeczka posiekanego czosnku
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ¼ łyżeczki chili
  • 2 łyżki oleju
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Koperek wypłukać, dokładnie osuszyć, posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, chwilkę smażyć mieszając, nie rumienić. Dodać ziemniaki, smażyć 5 minut. Dodać kurkumę, chili i sól, wymieszać. Całość podlać ½ szklanki wody, dodać koperek, wymieszać. Patelnię przykryć i powoli dusić 10 minut.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *