Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone żeberka wieprzowe

Składniki:

 

  • 2 kg żeberek wieprzowych
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki imbiru
  • 1 łyżka startej skórki pomarańczowej
  • olej
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • ¼ łyżeczki przyprawy chi lii
  • ¼ cynamonu

 

 

Sposób wykonania:

  1. Połowę sosu sojowego wymieszać z imbirem, skórką pomarańczową oraz cukrem po czym dodać porąbane na mniejsze kawałki żeberka, wymieszać i odstawić na 3 godz.
    Po tym czasie żeberka wyjąć z marynaty i smażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie dodać resztę sosu sojowego, ketchup oraz cynamon.
    Całość dokładnie wymieszać i smażyć ok. 20 sekund.Udekorować według upodobań.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Oliwię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *