Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone tofu z warzywami

Składniki:

  • 25 dag świeżego tofu
  • 10 dag kiełków soi
  • 2 cebule
  • 1 zielona papryka
  • 2 pomidory
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka imbiru
  • sól
  • pieprz
  • olej arachidowy

Sposób wykonania:

  1. Sos sojowy wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz winem.
    Do powstałej marynaty włożyć tofu pokrojone  kostkę i odstawić.
    W między czasie marchewkę pokroić w słupki, cebulę posiekać, pomidory i paprykę pokroić w kostkę.
    Następnie na rozgrzany olej wrzucić tofu i smażyć około 3 minut nie przerywając mieszania.
    Po tym czasie tofu wyjąć a wrzucić resztę składników, smażyć około 1 minuty i ponownie dodać tofu.
    Smażyć nie przerywając mieszania około 2 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *