Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone pierożki z krabowym nadzieniem

 

Składniki:

  • 3 gałązki bazylii
  • ½ kg świeżego mięsa kraba
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • pieprz
  • 1 szkl. oleju
  • 2 szkl. mąki
  • szczypta soli jodowanej
  • 1 jajko
  • ½  szkl. oliwy z oliwek
  • ½  szkl. wody

     

    Ciasto na makaron:

  • 1 szkl. mąki
  • szczypta soli jodowanej
  • 1 jajka
  • 1/3   szkl. oliwy z oliwek
  • 1/3   szkl. wody

 

 

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na makron dokładnie wyrobić ze sobą aby powstało gładkie, elastyczne ciasto, które rozwałkować i pokroić na kwadraty o boku 8 centymetrów.
    Następnie mięso krabowe pokroić w kostki i wymieszać razem z posiekaną bazylią oraz śmietaną, doprawić do smaku pieprzem.
    Powstałe krabowe nadzienie nakładać na ciastowe kwadraty, które złożyć na pół i dokładnie zlepić krawędzie.
    Smażyć je na rozgrzanym oleju aż nabiorą złotego koloru.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *