Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone maślaki z cebulą

Składniki:

  • ½  kg maślaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
Grzyby dokładnie oczyścić, posiekać na mniejsze kawałki i wrzucić do cebuli.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę i smażyć do zarumienienia i większość płynu wyparuje.
Wówczas dodać masło, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

1 comment for “Smażone maślaki z cebulą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *