Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone kalmary

 

Łatwy przepisy na smażone kalmary

Składniki:

  • skladniki zamien
  • 1,5 kg kalmarów
  • 250 ml oleju
  • 150 g mąki
  • 2 cytryny
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kalmary oczyścić, natrzeć solą i odstawić na kwadrans
  2. Kalmary opłukać z soli i suche pokroić w dzwonka
  3. Kalmary obtoczyć w mące i zanurzyć w gorącym oleju, gdy nabiorą złotego koloru wyjąć z patelni.
  4. Serwować gorące posypane pieprzem z plasterkami cytryny.

Liczba porcji: 6

 

 

 

 

 

 

6 comments for “Smażone kalmary

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *