Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone grzyby z szalotkami i ziołami

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 szalotki
  • ½ łyżeczki soli
  • 300 g grzybów
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • ¼  szkl. wytrawnego białego wina
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania;
    Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekane szalotki, oprószyć je solą i trzymać na ogniu około 3 minut.
    Po tym czasie wrzucić bardzo drobniutko posiekane grzyby.
    Doprawić do smaku pieprzem i dusić jeszcze około 5-7 minut.
    Po tym czasie dolać wino i gotować do momentu, aż wino odparuje.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Sylwia Kołodziejczyk

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *