Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona ryba w marynacie

 

Składniki:

  • filet z mintaja 1 kg
  • sól 1 łyżka
  • sok z limonki 2 sztuki
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • kolendra 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • bułka tarta 1 szklanka
  • jajka 3 sztuki

 

 

Sposób przyrządzenia:
W miseczce należy połączyć ze sobą oliwę, sok z limetki, kolendrę, sól,
wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać. Filety z mintaja należy
podzielić na części. Każdy kawałek należy smarować przygotowaną
marynatą, odstawić na 2 godziny do lodówki. Na patelni należy rozgrzać
olej. Filety w marynacie należy moczyć w roztrzepanym przy użyciu
miotełki jajku, następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na
zloty kolor.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *