Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona fasola szparagowa

Składniki:

  • 450 g fasolki szparagowej
  • 2 czerwone chili
  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • ½ łyżeczki mielonego anyżku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki klarowanego miodu
  • ½ łyżeczki oleju sezamowego

Sposób wykonania:
Fasolkę przekroić na połówki i wrzucić ją do woka z rozgrzanym olejem.
Smażyć około 1 minuty cały czas mieszając.
Następnie dodać pokrojone chili, anyż i posiekany czosnek.
Wymieszać i smażyć jeszcze30 sekund.
Po tym czasie wlać sos sojowy, olej sezamowy oraz miód.
Wymieszać i gotować ostanie 2 minuty stale mieszając.
Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *