Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smakowite pulpeciki

Składniki:

  • 1 kg. mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • cebula
  • majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 marchewki

    Przygotowanie:
    Do mięsa dodajemy przyprawy, jajko i bułkę tartą, pokrojoną cebulę w kostkę i przeciśnięty czosnek, dokładnie mieszamy, formujemy równej wielkości kulki. Wrzucamy do gotującej się wody z pokrojoną marchewką i cebulą. Gotujemy 20 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i zagęszczamy  mąką wymieszaną z wodą.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *