Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smakowita cielęcina w papryce

Składniki:

  • 60 dag. cielęciny bez kości
  • 2 czerwone papryki
  • ząbek czosnku
  • 1 zielona papryka
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 słoiczek czarnych oliwek
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
  • sól


Sposób przyrządzenia:

Mięso natrzeć i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Czosnek przecisnąć przez praskę i doprawić solą. Cebulę pokroić w talarki. Z papryk usunąć gniazda nasienne , a miąższ pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać tłuszcz i włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Podlać połową bulionu i dusić pod przykryciem 30 minut. Od czasu do czasu podlewać pozostałym bulionem. Pokrojone warzywa wrzucić do rondla i dusić razem z mięsem przez 20 minut. Pod koniec duszenia przyprawić solą i mieloną papryką. Cielęcinę wyłożyć na półmisek, obłożyć warzywami i oliwkami, a przed podaniem pokroić w plastry.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

1 comment for “Smakowita cielęcina w papryce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *