Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Słodkie kruche ciasteczka

Składniki:

 

  • 3 szkl. mąki
  • tabliczka czekolady
  • kostka masła
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • tłuszcz do formy

 

 

Sposób wykonania:
Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, śmietanę, cukier puder oraz połamną na kawałki czekoladę.
Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
Owinąć je w folie aluminiowa i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykroić z niego różnymi foremkami ciasteczka.
Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem waniliowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *