Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ślimaki z kurczaka Marty

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na potrawy z kurczaka. Ślimaki z kurczaka Marty. Do wykonania przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, musztardy, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 3 łyżki musztardy 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone mięso pokroić wzdłuż na cienkie paseczki.
    Następnie musztardę wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
    Dodać jeszcze zioła prowansalskie oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 2 godziny.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.
    Paski zawijać w ślimaki, które nadziewać na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *