Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie zawijane z jogurtowym nadzieniem

Składniki:

  • 60 dag śledzi
  • ¾ szkl. mleka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka musztardy
  • cebula
  • natka pietruszki
  • ½ szkl. oleju
  • ikra i mlecz śledzi
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
    W między czasie mlecz z ikrą rozetrzeć, dodać jogurt, musztardę, posiekaną cebulę i natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie filety osuszyć na papierowym ręczniku i oprószyć solą.
    Posmarować je jogurtową masę, zwinąć w rulonik i obwiązać nitką aby się nie rozpadły.
    Powstałe roladki smażyć około 10 minut na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *